Bennett snelt met overmacht naar tweede ritzege in Turkije

Sam Bennett heeft ook de tweede etappe in de Ronde van Turkije gewonnen. De Ier was op de lastige aankomst verreweg de beste.

Bennett
  • Afbeelding van Sam Bennett Sam Bennett

Vandaag stond de langste etappe van de Tour of Turkey op het programma. Bovendien was de slotfase uiterst lastig met een klein heuveltje. De vlucht van de dag werd gevormd door Mauricio Moreira, Lucas De Rossi, Liam Bertazzo, Emerson Oronte, Thimo Willems, Ricardo Mestre en Halil Dogan. Zij maakten echter nooit kans op de dagzege, want achter hen deden vooral Lotto Soudal en Bora-Hansgrohe hun werk voor kopmannen Caleb Ewan en Sam Bennett. 

Op 25 kilometer van het einde werd Moreira als laatste ingerekend. Op de steile flanken van de laatste helling ging Remco Evenepoel als eerste aan. De renners in zijn wiel moesten alle zeilen bijzetten om het Belgische toptalent te volgen, maar dat lukte uiteindelijk wel.

Vervolgens viel het even stil en dat was voor Lukas Pöstlberger het sein aan te gaan. De Oostenrijker moest nog een kilometer, maar viel op een steil stukje volledig stil. Hij werd overvleugeld door zijn teamgenoot Bennett, waar momenteel geen maat op staat. Felix Grosschartner, eveneens van Bora-Hansgrohe, werd tweede, terwijl Jhonatan Restrepo van Manzana-Postebon derde werd.