UCI maakt uitzondering voor speciaal shirt Boels-Dolmans

De rensters van Boels-Dolmans dragen aanstaande zondag in de Amstel Gold Race roze outfits om Pink Ribbon te ondersteunen. De UCI heeft voor één keer een uitzondering gemaakt, waardoor Anna van der Breggen niet in haar regenboogtrui te zien zal zijn.

Boels-Dolmans

In Pink Ribbon heeft het team een maatschappelijke partner gevonden, die middels financiële middelen wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker ondersteunt. “Uiteraard doen we mee! Dat was onze eerste reactie toen teammanager Erwin Janssen een paar maanden geleden de speciale Pink Ribbon actie toelichtte”, aldus Nederlands kampioen Chantal Blaak. 

“We hebben het er daarna met een paar rensters over gehad. Bijna iedereen is binnen zijn of haar familie- en of vriendenkring wel eens geconfronteerd met deze verschrikkelijke ziekte. Alle kleine beetjes helpen op weg naar een maatschappij waarin borstkanker geen dodelijke ziekte meer is. We gaan er alles aan doen om zo veel als mogelijk aandacht te vestigen op het werk van Pink Ribbon en om zo veel als mogelijk geld op te halen.”