Emotionele Gilbert: 'Ik was vandaag echt goed'

Philippe Gilbert heeft na vandaag vier van de vijf monumenten gewonnen. Hij was de beste op de wielerbaan van Roubaix. "Een enorme opluchting."

Gilbert
  • Afbeelding van Philippe Gilbert Philippe Gilbert

Gilbert kwakkelde de laatste weken juist met zijn gezondheid en zakte er in de Ronde van Vlaanderen dan ook snel doorheen. Maar vandaag was hij constant bij de pinken en zette hij de beslissende aanval op touw. "Ik was enorm teleurgesteld na de Ronde", vertelde Gilbert na afloop tegen Sporza. "Ik was toen echt ziek de dag ervoor. Ik ben gestart, maar was volledig leeg. Dat deed veel pijn, want het was echt een doel. Ik had veel gewerkt in de aanloop naar deze periode, maar opeens was alles weg."

Afgelopen week keerde Gilbert terug naar zijn woonplaats Monaco, waar hij weer aan zijn conditie kon werken. "Die conditie kwam direct terug en daarmee ook het vertrouwen. Ik was vandaag echt goed. Een langere ontsnapping is mijn favoriet. Ik heb de koers met een vroege aanval in mijn richting kunnen draaien. Uiteindelijk wordt het een man-tegen-man-gevecht en daar heb ik de meeste kans."

Na afloop liet Gilbert zijn emoties de vrije loop en vloeiden de tranen. Voor de Waal betekent de zegetocht in Roubaix zijn vijfde monumentale zege. Hij mist enkel nog de overwinning in Milaan-Sanremo.