Kennaugh hangt fiets voorlopig aan de wilgen door mentale problemen

Peter Kennaugh zal voorlopig geen koersen meer rijden. De renner van Bora-Hansgrohe heeft besloten zijn fiets tijdelijk aan de wilgen te hangen.

Kennaugh
  • Afbeelding van BORA-hansgrohe BORA-hansgrohe

De Brit, die onder meer de Ronde van Oostenrijk en twee etappes in de Dauphiné won, kampt met mentale problemen, zo vertelt hij in een betoog op zijn Instagram-account. "De tijd is daar om een pauze te nemen van professioneel wielrennen. Na jaren van worstelen op en naast de fiets, heb ik deze beslissing gemaakt. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn familie. Ik moet me concentreren op de persoon die ik wil zijn en mijn geluk, motivatie en enthousiasme hervinden."

Het is niet de eerste keer dat de Brit open is over zijn motivatieproblemen. Vorig jaar miste hij eveneens een groot gedeelte van het voorjaar als gevolg van mentale problemen. Hij keerde terug in de Ronde van Romandië en liet vooral op het loodzware wereldkampioenschap weer bemoedigende dingen zien. Hij werd zestiende in Innsbruck. Dit seizoen reed hij in Murcia en de Emiraten. In de UAE Tour, voorlopig zijn laatste koers, eindigde hij als 101ste. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The time has come where it is now necessary to become one with my decision to take a break from professional cycling. After many years of struggling on and off the bike, I have made this decision, not only for me, but also for my family. I need to concentrate on the person that I want to be going forward and to re-discover happiness, motivation and enthusiasm in my day to day life. I can’t thank enough, the people who have helped me through the last couple of years, especially the last couple of weeks. Without having to mention any names, these people will know who they are...I am very thankful for their love and support. With hope, I am excited for the years to come and the fresh challenges that lie ahead in and out of sport.

Een bericht gedeeld door Pete (@petekennaugh) op