Wild verslaat Wiebes in Driedaagse Brugge-De Panne

Kirsten Wild heeft de Driedaagse Brugge-De Panne op haar naam geschreven. De Nederlandse bleef landgenote Lorena Wiebes en de Belgische Lotte Kopecky voor.

Wild

De wedstrijd in België geldt als WorldTour-wedstrijd, waardoor er veel goede rensters aan de start stonden. Het ging heel de dag razendsnel, waardoor er ook weinig ontsnappingspogingen succesvol werden opgezet. Zoals haast gewoonlijk in Vlaanderen was het ook bij de vrouwen vandaag behoorlijk nerveus. Onder anderen toppers als Elisa Longo Borghini en Lucinda Brand gingen tegen het asfalt. Brand leek er even erg aan toe te zijn, maar kon haar weg gelukkig vervolgen.

De laatste kilometer werd vervolgens ingeluid door Trek-Segafredo, waar vooral Ellen van Dijk een knappe inspanning leverde in dienst van kopvrouw Lotta Lepistö. De Finse kwam er echter niet echt aan te pas in de sprint, want een aantal rensters was een stuk sneller. Vooral de ervaren Wild, maar ook de pas twintigjarige Wiebes toonden duidelijk aan sneller te zijn. De Belgische Lotte Kopecky completeerde het podium. Voor Lepistö.