Roglic: 'Ik ben trots op de ploeg'

Primoz Roglic verzekerde zich dinsdag na een ware tijdritthriller van de eindwinst in de Tirreno-Adriatico. "Ik kan mijn gevoel met geen woorden beschrijven."

Roglic
  • Afbeelding van Primož Roglič Primož Roglič

De Sloveen doet zijn verhaal na afloop op de website van zijn ploeg Jumbo-Visma, dat door de eindoverwinning van Roglic de zegeteller van dit seizoen naar acht zag springen. "Dit is prachtig. Het was erg spannend en het verschil was erg klein. Een beetje geluk moet je soms hebben. Ik heb alles gegeven. Er stond veel tegenwind en ik heb geprobeerd om het verschil in het tweede gedeelte te maken. Dat is gelukt." 

De Nederlandse ploeg maakte indruk in de Italiaanse rittenkoers, want onder anderen Tony Martin, Laurens De Plus en Robert Gesink vielen positief op. "Ik moet de ploeg bedanken. Zonder mijn ploeggenoten was dit nooit gelukt. Ze waren allemaal erg sterk. Ik ben trots op wat we als ploeg deze week hebben laten zien. Het was een hele zware week en er werd iedere dag hard gereden. Dit is een enorme opsteker voor mij en de ploeg in de aanloop naar de doelen die komen gaan. Met name de Giro."