VIDEO: Vol voetbalstadion verwelkomt peloton in Colombia

Van 12 tot en met 17 februari wordt de Tour Colombia 2.1 verreden en de presentatie van de ploegen liet zien hoe wielergek de Colombianen zijn. De renners werden voorgesteld in een nagenoeg vol voetbalstadion. Het leverde mooie beelden op!

Colombia

De afgelopen zes seizoenen (2013-2018) stond er maar liefst 13 keer een Colombiaan op het podium van een Grote Ronde. Quintana won de Giro en de Vuelta, maar ook renners als Esteban Chaves, Miguel Angel Lopez en Rigoberto Uran maken het mooie weer in etappekoersen. En dan zijn er ook nog renners als Gaviria, Bernal en Hodeg. Het moge duidelijk zijn, het Colombiaanse wielrennen zit in de lift!

Sinds vorig jaar heeft Colombia ook haar eigen ronde: de Tour Colombia 2.1, die vorig jaar nog als de Colombia Oro y Paz door het leven ging. Toen was Egan Bernal de beste, voor Quintana en Uran.

Dit jaar staat er een hoop schoon volk aan de start, onder meer Chris Froome, Egan Bernal, Juan Alaphilippe en ongeveer alle Colombiaanse toppers en talenten. Fernando Gaviria, Nairo Quintana, Sergio Henao, Miguel Angel Lopez, Rigoberto Uran, Egan Bernal, Ivan Ramiro Sosa en José Alvaro Hodeg willen allemaal schitteren in eigen land.

Aan enthousiasme van de fans geen gebrek, zoals te zien is in de onderstaande tweet. De renners werden verwelkomd en voorgesteld in een nagenoeg vol voetbalstadion!