Coquard opent Ster van Bessèges met spurtzege

Bryan Coquard heeft de eerste etappe in de Ster van Bessèges gewonnen. Coquard liet Sacha Modolo en Pierre Barbier achter zich.

Coquard

De eerste rit van de Ster van Bességes liep van Bellegarde naar Beaucaire. Met onder meer Trek-Segafredo, EF Education First-Drapac en FDJ stonden er ook enkele WorldTour-teams aan het vertrek in het zuiden van Frankrijk. De rit herbergde een aantal klimmetjes in de slotfase, maar het lag in de lijn der verwachting dat de etappe in een massasprint zou eindigen. 

Toch was er een vijftal dat daar een stokje voor wilde steken. De bekendste renner onder hen was Edward Planckaert van Sport Vlaanderen-Baloise. Ze reden een mooie voorsprong bijeen, maar in het peloton werd de vlucht van de dag onder controle gehouden door onder meer Vital Concept-B&B Hotels. De aanvallers werden op tijd bijgehaald en dus eindigde de etappe in de verwachte massaspurt. Daarin was Coquard ruim de snelste. 

Voor Vital Concept-B&B Hotels betekende de zegetocht van Coquard al de derde overwinning van het seizoen. Eerder won Lorenzo Manzin al twee etappes in de Tropicale Amissa Bongo.