Thomas niet in Giro: 'Ik wil mijn kansen voor de Tour niet op het spel zetten'

De geruchten gonsden lang door de wielerwereld, maar Geraint Thomas heeft nu echt uitsluitsel gegeven over zijn programma. De Tourwinnaar van 2018 wil zijn titel verdedigen en dus start hij niet in de Giro.

Thomas
  • Afbeelding van Geraint Thomas Geraint Thomas

Thomas doet zijn verhaal tegen de BBC. Twijfels waren er wel bij de Welshman, vooral omdat Thomas voelt dat hij nog iets heeft recht te zetten in Italië. In 2017 deed hij mee voor de knikkers, maar kwam hij ten val bij de crash waarbij Wilco Kelderman tegen een motor opreed. "De Giro voelt als een onafgemaakte zaak voor me. Ik heb erover nagedacht, maar dit jaar staat alles in het teken van de Tour."

In Frankrijk hoopt Thomas zijn titel te verdedigen, al zal de grootste concurrent misschien wel uit eigen kamp komen: Chris Froome. Thomas vertelde eerder al dat hij geen problemen voorziet met de viervoudig winnaar van de grootste koers ter wereld. "Bovendien heb ik als titelverdediger het gevoel dat ik wel terug moet gaan en in de best mogelijke vorm moet zijn. Ik wilde mijn kansen voor de Tour niet op het spel zetten met een Giro-deelname."