Sterke Van Baarle grijpt leiderstrui in voorlaatste rit Herald Sun Tour

Dylan van Baarle heeft een puike voorlaatste etappe in de Herald Sun Tour gereden. De renner van Team Sky finishte in rit 4 als tweede, net achter Niko Schultz. Daarmee greep de Veenendaler naar de koppositie in het algemeen klassement.

Van Baarle
  • Afbeelding van Dylan van Baarle Dylan van Baarle

In de voorlaatste etappe van de Herald Sun Tour in Australië, was het woord aan de klimmers. De finish was namelijk gepland op Arthurs Seat, een klim van drie kilometer aan krap 8%. In totaal moest het peloton de beklimming, waar in 2016 Chris Froome winnend bovenkwam, vijf keer oprijden.

Voorafgaand aan de koers waren alle ogen gericht op klassementsleider Michael Woods en topfavoriet Richie Porte. Het verschil tussen beiden was slechts vier seconden en op dit heuvelachtige terrein zouden de kaarten definitief geschud worden. Maar bij de eerste de beste versnelling in het peloton kwamen zowel Woods als Porte in de problemen. Uiteindelijk kwam alles weer samen en poogden Sky-renners Dylan van Baarle, Christian Knees en Luke Rowe en de Australiërs Will Clarke, Nathan Elliot, Hayden McCormick en Nick Schultz weg te rijden.

Dankzij goede samenwerking kregen de zeven aanvallers een aanzienlijke voorsprong op het peloton. Hoewel EF-Education First controle hield in het peloton, lukte het ze maar niet om het gat met de vluchters dicht te rijden. Toen uiteindelijk Van Baarle en Schultz ervandoor gingen, bleek het game over te zijn voor de favorieten in het peloton.

Van Baarle bleef koel op de slotklim naar Arthurs Seat en liet de dagwinst over aan Niko Schultz. Hij was immers verzekerd van de leiderstrui en met enkel nog een vlakke rit rondom Melbourne op het programma, lijkt de eindwinst in de Herald Sun Tour voor de Veenendaler zo goed als zeker.