Gaviria schiet weer raak in San Juan

Fernando Gaviria heeft de vierde etappe van de Vuelta San Juan gewonnen. Hij was in de sprint sneller dan Peter Sagan en Alvaro Hodeg. Het is zijn tweede etappezege.

San Juan
  • Afbeelding van Peter Sagan Peter Sagan
  • Afbeelding van Fernando Gaviria Fernando Gaviria

De enige klim van de dag kon het sprintersgilde niet verontrusten, dus werd er voor de tweede keer gesprint om de zege. In deze sprint was overtuigend de snelste. Sagan kwam nog wel opzetten, maar moest van te ver komen om de Colombiaan nog te bedreigen. 

Dankzij bonificaties verkleint Gaviria zijn achterstand op klassementsleider met 10 seconden. Hij is nu tweede op 8 seconden. Vandaag hebben de renners een rustdag.

Overigens kreeg deze etappe nog een klein staartje. Klassementsleider Julian Alaphilippe, leider van het jongeren klassement Remco Evenepoel en nummer drie in de etappeuitslag Alvaro Hodeg weigerden om op het podium te verschijnen, officieel omdat ze zich niet zo lekker voelden. Het kwam de ploeg op de dikke boete te staan.

Het heeft er alle schijn van dat dit alles te maken heeft met de uitsluiting van Iljo Keisse. De 36-jarige Belg moest de Ronde van San Juan verlaten na ophef over een foto waarop hij een suggestieve foto aanneemt achter een vrouwelijke fan. Volgens de organisatie heeft hij met deze actie het imago van de wielersport geschaad.