Dumoulin en Sunweb mikken op podium in Hammer Series

Komend seizoen vinden er weer wedstrijden in het kader van de Hammer Series plaats. Dat meldt de organisatie in een persbericht. Tijdens deze wedstrijden telt de overwinning van de ploeg en niet van de individuele renner.

Hammer Series

De Hammer Series zijn een uniek concept van wedstrijden, waarbij ploegen het drie dagen tegen elkaar opnemen in een sprintwedstrijd, klimwedstrijd en tenslotte een achtervolgingsrace. De ploegen starten in de achtervolgingsrace op klassement, waarbij de afstanden tussen de ploegen wordt bepaald door de bonusseconden die op dag 1 en dag 2 worden behaald.

Net als vorig seizoen staan dit seizoen wedstrijden in Limburg, Stavanger en Hong Kong op het programma. Afgelopen seizoen was Michelton-SCOTT de eindwinnaar en uiteraard geven ze aan dat ze hun titel willen verdedigen.

Maar het persbericht vermeldt meer kapers op de kust. Tom Dumoulin gaat er vanuit dat ze voor het hoogste kunnen gaan: "De afgelopen twee jaar deden we mee voor het podium. Dit jaar willen we het nog beter doen en met de ploegentijdrit als wapen kunnen we meedoen voor de winst." 

Ze zullen dan wel rekening moeten houden met onder meer Deceuninck-Quick Step, waar Philippe Gilbert en Fabio Jakobsen ook in de winst geloven: "Dit jaar willen we winnen, daar is geen discussie over." zegt Gilbert. Jakobsen vult aan dat ze zeer gemotiveerd zijn en revanche willen voor vorig jaar. "Probeer ons maar te verslaan!" aldus Jakobsen.

Voor dit jaar is er trouwens een nieuwigheid: Elk team kiest een teamcaptain. Wie dat zijn wordt later bekendgemaakt. 

De volgende teams doen mee aan de Hammer Series:

BORA-hansgrohe

CCC Team

Deceuninck-Quick Step

Delko Marseille Provence

EF Education First

Israel Cycling Academy

Lotto Soudal

Michelton-SCOTT

Nippo-Vini Fantini-Faizane

Team Jumbo-Visma

Team Sky

Team Sunweb

Trek-Segafredo

UAE Team Emirates