De fiets van Roompot-Charles

Lars Boom en co. rijden dit jaar op fietsen van Factor. De renners zullen met name te zien zijn op de O2, welke is afgemonteerd met onder andere Shimano en Ceramic Speed.

Roompot-Charles

Factor is bij het grote publiek vooral bekend als het fietsmerk waar AG2R-La Mondiale de afgelopen jaren op koerste. Voor komend seizoen zijn ze fietsenleverancier van Roompot-Charles en ook van het Parkhotel Valkenburg damesteam.

Het Engelse fietsenmerk is opgericht in 2007 en profileert zich vooral als producent van lichtgewicht en high-end fietsen. De hier afgebeelde O2 is afgemonteerd met de laatste versie van de Shimano Dura Ace Di2 groepset. Elektronisch schakelen is inmiddels de standaard in het profpeloton. De crank is voorzien van een SRM vermogensmeter, zodat de renners precies weten welke wattages ze trappen. Schijfremmen zijn ook steeds meer ingeburgerd, we zien ze ook op de fiets van Roompot-Charles.

De achterderailleur met grote kooi en oversized derailleurwieltjes springt in het oog. Deze kooi wordt gemaakt door CeramicSpeed en moet de wrijving van de kettingschakels verminderen. Op papier zou dat 2,4 watt moeten besparen. De bracketlagers zijn ook van CeramicSpeed.

De overige componenten worden geleverd door Black Inc., behalve het zadel en de bidonhouders. Deze zijn respectievelijk van Prologo en Tacx.