Kruijswijk mikt op Tourpodium

Het hoofddoel van komend seizoen wordt voor Steven Kruijswijk de Tour, waar hij voor een podiumplaats gaat. Na de Tour de France zal de klimmer van Jumbo-Visma de Vuelta a España rijden.

Kruijswijk
  • Afbeelding van Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk

Dat meldt (nu nog) Lotto-Jumbo op haar website. "De planning is eigenlijk af. Vorig jaar het het hele seizoen heel goed uitgepakt," vertelt ploegleider Merijn Zeeman. "Hij een constant seizoen gereden, op een heel hoog niveau. Zijn beste seizoen ooit. Wij geloven heel erg in zijn kwaliteiten en de manier waarop hij een ploeg kan leiden."

Kruijswijk kiest bewust voor de combinatie Tour - Vuelta, om  zo goed mogelijk te zijn in de Tour. Daarom laat hij de Giro d'Italia schieten. Deze keuze wordt nog meer ingegeven door het feit dat het parkoers van de Tour goed bij Kruijswijk zijn mogelijkheden past volgens renner en ploegleiding.

Kruijswijk zal het kopmanschap in de Tour de France delen met Dylan Groenewegen. De drievoudig etappewinnaar gaat weer voor dagsucces in de sprintetappes. Tony Martin, George Bennett en Robert Gesink rijden de Tour ook, om Kruijswijk in de bergetappes bij te staan.