Sky stopt na 2019 met sponsoring wielerploeg

Na 2019 stopt Sky met de sponsoring van het gelijknamige wielerteam, zo meldt de ploeg op haar website. Dat betekent dat de ploeg vanaf 2020 onder een nieuwe naam zal rijden, mits er een nieuwe sponsor wordt gevonden.

Team Sky

Het komende seizoen wordt het tiende en meteen ook laatste seizoen onder de naam Sky. Het Britse mediabedrijf is al vanaf 2008 betrokken bij het wielrennen, de eerste twee jaar als sponsor van de Britse wielerbond. In 2010 werd Team Sky opgericht met als doel de Tour de France te winnen. In 2012 werd dat doel bereikt met Bradley Wiggins en in de jaren nadien wonnen Chris Froome (2013, 2015, 2016, 2017) en Geraint Thomas (2018) de Tour namens de ploeg. Daarnaast won Froome de Vuelta en de Giro en behaalden renners als Michal Kwiatkowski en Wout Poels zeges in verschillende klassiekers.

Sky meldt zelf dat ze zich hebben verbonden aan het wielrennen als onderdeel van het Bigger Picture programma. Met dit programma willen ze een positieve invloed hebben op de wereld. Een voorbeeld daarvan is onder andere Sky Ocean Rescue, wat afgelopen Tour de France op de shirts van de wielerploeg stond. Het bedrijf geeft aan trots te zijn op wat er de afgelopen tien jaar bereikt is en dat het nu tijd is voor een nieuw hoofdstuk.

Teammanager Dave Brailsford geeft aan dat het stoppen van de sponsoring niet per se het einde van het team betekent: "Het team staat open voor de toekomst en de mogelijkheid om te werken met een nieuwe partner, wanneer de juiste mogelijkheid zich voordoet."

Bij Team Sky rijden twee Nederlanders: Wout Poels en Dylan van Baarle.