Druivencross Overijse: Toon Aerts baggert concurrentie uit het wiel

Voormalig Europees veldritkampioen Toon Aerts heeft na een modderige excercitie in Overijse zijn vierde seizoenszege weten te pakken.

Toon Aerts Overijse

De crosser van Telenet - Fidea Lions liet al in de eerste meters van de 'moeder aller crossen' zien dat hij goede benen had. Aerts hoefde niets te vrezen van Wout van Aert en Mathieu van der Poel, die allebei nog in Spanje vertoeven, en dus koos hij iets voor halfcross in zijn eentje voor het avontuur.  

De Belg maakt aanvankelijk deel uit van een kopgroep met daarin ook ploeggenoot Corné van Kessel, Jim Aernouts, Tim Merlier, Michael Vanthourenhout, Marcel Meisen en David van der Poel. Maar voor Aerts ging dat allemaal niet snel genoeg. 

Toen de leider in de stand om de wereldbeker eenmaal het gat had gerealiseerd was er voor de anderen niet meer te behalen dan de tweede plaats. Die ging op een goede halve minuut van de triomfator naar Vanthourenthout.. Van Kessel maakt het feest voor de leeuwenploeg nog groter door ook nog op het podium te staan. Hij hield in de slotronden Duits kampioen Meisen af.

Toon Aerts kliefde als beste door de modder.