Mathieu van der Poel viert dubbel feest in eerste modderweekend

Mathieu van der Poel blijft foutloos in de superprestige. In Gavere reed de Nederlander van Corendon-Circus naar zijn negende overwinning van het veldritseizoen.

Mathieu van der Poel

De frustratie spatte er een week geleden vanaf bij Toon Aerts: "Ik ben die snelle omlopen kotsbeu", klonk het na afloop van het Europees kampioenschap veldrijden uit de mond van de Belg. Een weekend later werd hij in Niel (DVV-Trofee) en Gavere (Superprestige) op zijn wenken bediend. 

Aerts was in de Jaarmarktcross te Niel al de dichtste belager van Van der Poel. Een dag later was het in Gavere lange tijd weer van dat. Na een kanonstart van de man in de Europese kampioenstrui was hij de enige die in staat was om Van der Poel te volgen. Tenminste: de eerste twee ronden. In de derde van negen lastige omlopen moest Aerts het wiel van de superieure kopman van Corendon-Circus toch laten gaan.

In de eerdere uitgave van de cross in Gavere kreeg Van der Poel in extremis af te rekenen met pech aan zijn fiets. Destijds ontglipte hem hierdoor de zege. Maar ditmaal werkt ook de fiets van de Nederlandse alleskunner mee. Zodoende kon hij voor de derde keer dit seizoen voor de tweede maal in een weekend juichen. Eerder dubbelde MvdP al in Meulebeke-Ronse en ook de wedstrijden van Boom en Bern waren een prooi voor hem.

Van der Poel blijft dankzij zijn vierde zege in een manche om de Superprestige de leider in dit regelmatigheidsklassement. Zijn totaal van 60 punten is het het maximaal haalbare in vier wedstrijden. 

De strijd om plek twee was nog even spannend. Wout van Aert wist namelijk nog even de aansluiting te bewerkstelligen. Maar de 25-jarige van Telenet - Fidea Lions liet zich de tweede plaats niet afpakken. Gezwind reed Aerts weg van zijn bijna-naamgenoot. 

Achter Van der Poel, Aerts en Van Aert reed de piepjonge Brit Tom Pidcock naar een knappe vierde plaats, even voor Lars van der Haar de top vijf vervolledigde.