Valverde laat Tour links liggen, maar debuteert in Vlaanderens Mooiste

Wereldkampioen Alejandro Valverde heeft in een interview met El Pais laten weten welke koersen in 2019 op zijn programma staan.

Alejandro Valverde
  • Afbeelding van Alejandro Valverde Alejandro Valverde

De 38-jarige oudgediende voelt zich alvast niet geroepen om af te zakken naar Brussel voor deelname aan de Ronde van Frankrijk, zo zegt hij in gesprek met de Spaanse krant: "De Tour is de grootste koers, maar ik ben niet verplicht er te starten. Natuurlijk willen ze graag dat ik daar rijd, maar ik moet ook doen wat het beste voor mij is. In de Tour kan ik niet genieten", stelt de Spanjaard.

Valverde heeft al elf keer een Tourstart meegemaakt. Acht keer reed hij de Franse drieweekse uit, waarvan de derde plaats in 2015 wat het klassement betreft zijn beste uitslag was. Dit jaar werd El Imbatido veertiende. Maar zoals het nu lijkt zal het kopstuk van Movistar zich volgend jaar richten op de Giro d'Italia en de Vuelta a España.

Daarnaast lijkt hij zijn zinnen te hebben gezet op deelname aan het Belgische monument waaraan hij nog nooit zelfs maar heeft deelgenomen. "Ik ben het aan mezelf en de fans wel een beetje verplicht om 'Vlaanderens Mooiste' een keer te rijden." Ook op Twitter hint hij duidelijk op deelname aan de Ronde van Vlaanderen.

In een communiqué van het Vlaamse wielermonument laat Valverde weten dat hij graag wil schitteren op de hellingen en kasseien: "Ik wil me tonen in de Ronde, maar als ik in de regenboogkleuren moet werken voor het team, dan doe ik dat met alle plezier."

Hoewel de Murciaan nog nooit startte in de Vlaamse Hoogmis betwistte Valverde al wel koersen als de E3 Harelbeke en Dwars door Vlaanderen. Na de Dwars door Vlaanderen van dit jaar - waarin hij met een elfde plaats in de einduitslag en een offensieve koersinstelling bepaald geen modderfiguur sloeg -  was er al even sprake van deelname aan de Ronde, maar uiteindelijk ketste zijn deelname op het laatste moment af.

Alejandro Valverde trekt ten aanval tijdens de jongste Dwars door Vlaanderen. Kan hij volgend jaar ook in de Hoogmis meedoen om de knikkers?