Ronde van Guangxi: Nederlandse sprintkanonnen gevloerd in waterballet door Ackermann

De tweede etappe van de Ronde van Guangxi is gewonnen door Duits kampioen Pascal Ackermann. De snelle snaak van Bora-Hansgrohe vloerde met Fabio Jaksobsen en Dylan Groenewegen twee Nederlandse topsprinters.

Pascal Ackermann
  • Afbeelding van BORA-hansgrohe BORA-hansgrohe
  • Afbeelding van Pascal Ackermann Pascal Ackermann
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

In de tweede etappe van de Chinese WorldTour-manche ging het peloton van kustplaats Beihai in noordwestelijke richting naar Qinzhou. Vergeleken met de finishplaats is de startplaats (anderhalf miljoen inwoners) maar een bescheiden vissersdorpje: Qinzhou wordt door meer dan vier miljoen mensen hun thuisstad genoemd.  

Een groep van vijf mocht lang vooruit rijden in de 145,2 kilometer lange etappe: Rémi Cavagna (Quick-Step Floors), Alex Dowsett (Katusha Alpecin), Yousif Mirza (UAE Team Emirates), Andrey Grivko (Astana) en Feng Chung Kai (Bahrain Merida) maakten op de drijfnatte wegen het mooie weer.

De twee Aziaten moesten vooraan als eerste afhaken. Daarna moesten ook Grivko en Dowsett de rol lossen, waarna enkel de Fransman overbleef. Maar meer dan de prijs van de strijdlust hield Cavagna niet over aan zijn ontsnapping, het peloton dat werd gemend door LottoNL-Jumbo en Bora-Hansgrohe greep hem op vier kilometer van de streep bij de kladden.

In de massasprint die hierop volgde toonde Ackermann zich de snelste voor Jakobsen (Quick-Step Floors) en Groenewegen (LottoNL-Jumbo). Laatstgenoemde, gisteren winnaar van de openingsrit, blijft wel leider in de zesdaagse etappewedstrijd.

Ook na de tweede rit staat Dylan Groenewegen in de rode leiderstrui op het podium.