Sluitingsprijs Putte-Kapellen: Taco van der Hoorn pakt laatste Belgische bloemen

De Sluitingsprijs Putte-Kapellen, de traditioneel laatste Belgische koers op de kalender, is gewonnen door Taco van der Hoorn.

Taco van der Hoorn
  • Taco van der Hoorn Taco van der Hoorn

Goed, de Sluitingsprijs stond weliswaar niet te boek als UCI-koers, waardoor de Chrono des Nations afgelopen zondag het Europese wegseizoen officieel afsloot, maar ook als nationale wedstrijd mocht de seizoensafsluiter rekenen op aardig wat interessante namen aan het vertrek.  

Zo waren onder anderen Moreno Hofland, Jelle Wallays, Pim Ligthart, naar de Belgisch-Nederlandse grensplaats afgereisd. Ook Arvid de Kleijn (de winnaar van vorig jaar), Peter Schulting (afgelopen zaterdag winnaar van de Tacx Pro Classic) en de gebroeders Van der Poel stonden goedgemutst aan de start van de jaarafsluiter.

Terwijl het publiek hossend door de straten liep wisten 21 man zich los te rukken van het peloton. De meute gaf zich al gauw gewonnen, waarna nog eens acht man uit de voorste groep weg wisten te rijden.

Mathieu van der Poel wist hier nog niet dat de winnaar in zijn wiel zou zitten.

Mathieu van der Poel (Corendon-Circus), Taco van der Hoorn (Roompot - Nederlandse Loterij), Dries de Bondt (Véranda's Willems - Crelan), Gianni Marchand (Cibel - Cebon), Cees Bol (SEG Racing Academy), Abram Stockman (Tarteletto - Isorex), Sander De Pestel (Lotto - Soudal) en Piotr Havik (BEAT Cycling Club) mochten met elkaar strijden om de laatste Belgische zegebloemen van het seizoen.

Middels een korte solo wist Van der Hoorn het laken uiteindelijk naar zich toe te trekken. De toekomstige WorldTour-renner (Van der Hoorn rijdt volgend seizoen namelijk voor de Nederlandse Lotto-ploeg) haalde het na een korte solo nipt voor Havik en Bol. Van der Poel haalde in zijn achtertuin het podium niet. Hij werd zesde.

Van links naar rechts: Piotr Havik, Taco van der Hoorn en Cees Bol.