Oomen kopman in Ronde van Lombardije

Sam Oomen is aangewezen als kopman bij Team Sunweb voor de Ronde van Lombardije. Vorig seizoen werd de Brabander elfde in Italië.

Oomen
  • Team DSM Team DSM
  • Sam Oomen Sam Oomen

Team Sunweb hoopt in de najaarsklassieker een topresultaat uit het vuur te slepen, zo vertelt ploegleider Arthur van Dongen. "Het is de favoriete koers van Sam. Dus het zal een speciale dag voor hem zijn als kopman. Zeker met een solide ploeg om hem heen. We willen hem zo fris als mogelijk bij de beklimmingen afzetten."

Het absolute kopmanschap in een Monument betekent een volgende stap in de ontwikkeling van Oomen. "Ons doel is om Sam verder te ontwikkelen als kopman en met Wilco Kelderman en Michael Matthews hebben we twee ervaren renners die ons kunnen helpen dat doel te bereiken." De rest van de selectie van Team Sunweb bestaat uit Jai Hindley, Chris Hamilton, Michael Storer en Lennard Kämna.

Oomen is bezig aan een uitstekend seizoen en rijdt vrijwel al het gehele seizoen op een constant niveau. "Ik heb altijd een goede basis kunnen ontwikkelen", vertelde hij onlangs tegen Wieler Revue. "Dan zie ik aan het einde van het jaar mijn uitslagenlijst en denk ik: dat is zo slecht niet. Maar ik verbaas me niet vaak, want ik werk er ook keihard voor. Dat betaalt zich op een bepaalde manier uit."