Dumoulin: 'Ik zat mislukt op de fiets'

Tom Dumoulin kwam niet in de buurt van de toptijd van Rohan Dennis op het wereldkampioenschap tijdrijden. Na afloop was hij zwaar teleurgesteld: "Ik zat mislukt op de fiets."

Dumoulin
  • Afbeelding van Rohan Dennis Rohan Dennis
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Net voor het interview met de NOS kwam Dumoulin nog met de kramp in zijn lichaam aanlopen. "Ik probeerde overal kracht uit te halen, maar behalve uit het goede. Ik zat mislukt op de fiets. Het liep voor geen meter vandaag. Ik word nog wel tweede, maar het was verre van mijn topniveau. Dat voelde ik al heel snel, soms zit het er niet in."

Op de vraag hoe Dumoulin dan toch nog een zilveren medaille kan grijpen, volgde een minzaam lachje. "Ik heb denk een plaat voor mijn kop. Ik wil graag en kan mezelf tot grote hoogte stuwen. Dennis was in topvorm en ik niet. En een Dennis in topvorm kan ik alleen verslaan als het parkoers me ligt en ikzelf in topvorm ben. Het parkoers lag me, maar de vorm was er niet."

De Limburger was nog allerminst tevreden met zijn tweede plaats, maar ondertussen keek hij wel alvast naar de wegwedstrijd van komende zondag. "Ik ben er niet tevreden mee, want ik heb mijn niveau niet gehaald. Als ik mijn topniveau haal en er is er een beter, dan heb ik daar vrede mee. Zondag hoop ik op een herkansing, maar eerst maar eens een dag van de fiets blijven."