WaowDeals-ploeg Marianne Vos wordt vrouwentak CCC

CCC is op overnamepad. Nadat het eerder al het stokje van BMC Racing Team overnam wordt de Poolse schoenen- en tassengigant de komende drie jaar tevens naamgever van WaowDeals Pro Cycling, de wielerploeg van onder meer Marianne Vos.

marianne vos

Eerder vandaag lichtte Piotr Wadecki in het programma Wjechało van de Poolse sportradiozender Weszło FM al een tipje van de sluier op. De vrouwenploeg van CCC zal dezelfde naam en shirts dragen als het mannenteam. "Het vrouwenwielrennen ontwikkelt zich razendsnel. Daarom hebben we besloten nu in te stappen", zei Wadecki.

"We krijgen een Poolse sponsor en naamgever, en de look and feel van beide teams zullen gelijk zijn, maar behouden onze identiteit en structuur waarmee we al vele jaren succesvol zijn in het vrouwenwielrennen", vult Eric van den Boom Wadecki in een communiqué aan. "De wortels van de ploeg blijven in vruchtbare, Nederlandse aarde."

"Wel zal de ploeg een internationaal karakter krijgen met een mix van toprensters en aanstormende talenten, iets waar de ploeg groot mee is geworden. Op dit moment zitten contractbesprekingen in een afrondende fase", vervolgt Van den Boom. Wadecki maakte in het radioprogramma melding dat het team bezig is enkele Poolse dames vast te leggen. Rensters als Anna Plichta en Kasia Niewiadoma waren in het verleden al actief bij voorgangers van WaowDeals Pro Cycling.

"Waar mogelijk gaan we voor synergie. Hoe we maximaal van elkaar kunnen profiteren, moet zich nog uitkristalliseren. De komende tijd gaan we in gesprek met onze nieuwe collega’s om te zien wat mogelijk is", besluit Van den Boom, die tevreden stelt dat de ontwikkeling de ploeg in staat stelt 'nog verder te professionaliseren en grote sportieve ambities waar te maken'.

WaowDeals, dit jaar de naamgever van de Nederlandse Women's WorldTour-formatie, verdwijnt volgens de equipe voorlopig niet van het toneel. Op dit moment wordt door de ploeg bekeken hoe de samenwerking met huidige partners ook in 2019 voortgezet kan worden.