Pascal Ackermann ontkurkt tweede champagnefles in twee dagen

Pascal Ackermann heeft twee keer in een weekend mogen ervaren hoe zoet de smaak van victorie is. Een dag na zijn overwinning in de Brussels Cycling Classic kraaide de Duitse sprinter namelijk ook victorie in de Grote Prijs van Fourmies.

Pascal Ackermann
  • Pascal Ackermann Pascal Ackermann

GP de Fourmies / La Voix du Nord, zoals de koers in het uiterste noorden van Frankrijk heet, was al toe aan haar 86ste editie. Nadat een kopgroep van zeven (onder hen Roompot- Nederlandse Loterij-renner Floris Gerts) keurig op tijd door het peloton was ingerekend schalde 'Hela hola Marco Canola' door de straten, daar de Italiaan van Nipoo - Vini Fantini in zijn eentje nog probeerde om de sprint te ontlopen

Canola bleek echter net als alle andere renners kanonnenvoer, waarna de snelle mannen het vervolgens onder elkaar uit mochten maken. Een dag na zijn zege in de opvolger van Parijs-Brussel bleek de Duitse kampioen van Bora-Hansgrohe opnieuw de snelste. Ditmaal gaf hij Arnaud Démare (Groupama-FDJ) het nakijken. Álvaro José Hodeg zou namens Quick-Step Floors de laagste podiumpositie innemen.

Voor sprintrevelatie Ackermann is het alweer zijn achtste zege in zijn eerste jaar als professioneel renner. Hij opende zijn rekening in de Ronde van Romandië, vervolgens was hij ook succesvol in het Critérium du Dauphiné, de Prudential RideLondon-Surrey Classic, het Duits kampioenschap op de weg en de Ronde van Polen alvorens hij in het eerste weekend van september twee keer winnend over de streep zou komen.

In de geschiedenis van de GP de Fourmies en de Brussels Cycling Classic is het slechts één keer eerder voorgekomen dat een renner beide wedstrijden wist te winnen. De legendarische Australische sprintkoning Robbie McEwen deed het kunststukje al eens in 2005.