Roglič skipt WK tijdrijden in Innsbruck

Primož Roglič zal niet aan het WK tijdrijden deelnemen dat eind september wordt verreden in Innsbruck. De Sloveen zegt zich niet goed genoeg te voelen om voor de overwinning mee te doen en focust zich liever op de wegwedstrijd.

Primoz Roglic
  • Afbeelding van Primož Roglič Primož Roglič

Roglič reed een zeer sterke Tour de France en werd daar vierde in het eindklassement en pikte en passant ook nog een ritzege mee in Laruns. Hij werd als een van de belangrijkste concurrenten gezien van Tom Dumoulin op het WK tijdrijden, maar de Sloveen laat vandaag weten zich te focussen op de wegwedstrijd.

"Ik heb de beslissing om niet deel te nemen zo'n tien dagen geleden genomen. Na de Tour had ik problemen met m'n elleboog. Bij een valpartij is er een steentje in blijven zitten en die is verwijderd. Na een paar dagen ging het echter ontsteken en moest de wond opnieuw open gemaakt worden. Ik heb nog niet op m'n tijdritfiets kunnen rijden en dus ook niet kunnen trainen voor een goed resultaat. Ik doe alleen mee als ik kan vechten voor de overwinning."

 In plaats van de tijdrit focust de renner van Lotto-Jumbo zich nu op de wegwedstrijd. "Het wordt een uitdaging maar daar houd ik van. Ik heb nog nooit een WK gereden voor een goed resultaat en dat het zwaar wordt is zeker. Ik heb de slotklim inmiddels drie keer gedaan en het zal nog zwaar worden om daar in de laatste ronde overheen te rijden. Het is een ideaal parkoers voor renners als Valverde en Alaphilippe, maar ook voor hen is dit parkoers een uitdaging."