MTB: Schurter heerst in wereldbeker La Bresse, Van der Poel vierde

Nino Schurter heeft de wereldbeker mountainbike van La Bresse gewonnen. De wereldkampioen kwam solo over de streep. Mathieu van der Poel werd vierde.

Poel

Schurter reed heel de wedstrijd op kop van de race, maar moest wel afrekenen met twee sterke concurrenten: Van der Poel en Gerhard Kerschbaumer. De Nederlander nam in de derde ronde brutaal de leiding over van Schurter, maar op het moment dat Kerschbaumer dreigde terug te keren versnelde de Zwitser weer, waardoor Van der Poel weer moest lossen. 

Kerschbaumer bleek echter een taaie klant, want hij keerde terug bij Schurter. Niet veel later kreeg Kerschbaumer af te rekenen met materiaalproblemen, wat ervoor zorgde dat Schurter onbedreigd naar de zege kon rijden. Hij breidde zijn voorsprong zelfs stelselmatig uit. Naast Schurter bleek ook de onfortuinlijke Kerschbaumer sterker dan Van der Poel, want de Nederlandse kampioen was niet in staat om de nummer twee te volgen. 

Een podiumplek leek desondanks verzekerd, maar Van der Poel maakte een foutje, waardoor hij bijna viel. De pech bleek nog niet op, want hij kampte ook nog met mechanische pech. Daardoor kon Maxime Marotte nog naar de derde plaats rijden.