Deutschland Tour: Hodeg klopt Ackermann in Bonn

Alvaro Hodeg is de eerste leider in de Deutschland Tour. De Colombiaan van Quick Step-Floors wist op het laatste moment Pascal Ackermann te verslaan.

Hodeg
  • Afbeelding van Pascal Ackermann Pascal Ackermann

De laatste Ronde van Duitsland werd verreden in 2008, toen Linus Gerdemann met de zege aan de haal ging. De laatste jaren werd de Ronde van Duitsland niet meer georganiseerd. Maar het wielrennen bij onze oosterburen zit al weer een aantal jaar in de lift. Die ontwikkeling wordt kracht bijgezet door weer een ronde door het land te organiseren. De startlijst is om van te smullen, want onder andere Geraint Thomas en Tom Dumoulin staan aan het vertrek. 

In de eerste etappe werd er een kopgroep van zes gevormd, namelijk Jorge Arcas, Kevin van Melsen, Benoit Jarrier, Jens Reynders, Dorian Lübbers en Sven Reuters. Zij sloegen een mooi gat, maar kregen nooit de vrijheid van de sprintersploegen. Vooral Lotto Soudal (Greipel) was erg actief aan kop van het peloton. Even probeerde Oscar Riesebeek het nog, maar ook de Nederlander kwam niet weg. 

Op een kleine veertien kilometer van het einde was de samensmelting een feit. Tien kilometer van de meet nam een bijzonder iemand de leiding over het peloton, namelijk Tourwinnaar Thomas. Hij joeg de snelheid de hoogte in. Het was onderdeel van een groter plan, want Luke Rowe trok niet veel later ten aanval in een bochtig gedeelte. 

De reactie van Bora-Hansgrohe was echter prima, waardoor Rowe niet in staat was een heel groot gat te slaan. De Brit werd dan ook weer ingerekend. Dus zou het in Bonn eindigen in een massasprint. Daarin was Hodeg nipt sneller dan Ackermann.