Benoot vol vertrouwen naar de Vuelta

Tiesj Benoot viel vroeg in de Tour de France uit met verschillende kneuzingen. De renner van Lotto Soudal hoopt revanche te nemen in de Vuelta a España. Een ritzege is het grote doel.

Benoot
  • Afbeelding van Lotto Soudal Lotto Soudal
  • Afbeelding van Tiesj Benoot Tiesj Benoot

Benoot heeft veel vertrouwen in een goed resultaat, vertelt hij tegen Sporza. "Ik heb er een heel goed gevoel bij. Als ik het parkoers bekijk, zie ik veel kansen voor de vluchters. Dat is toch een van de grootste verschillen met de Tour. Er is in de Vuelta ook minder stress dan in de Tour. Dat is geruststellend voor de eerste week."

De eerste week in Frankrijk werd namelijk al Benoot zijn Waterloo. "Ik heb na mijn val eerst mijn verwondingen laten herstellen en daarna ben ik drie weken op trainingskamp naar Livigno vertrokken. Daar heb ik me kunnen voorbereiden op de Vuelta en het WK. Af en toe voel ik mijn schouder nog wel eens, maar ik ga er niet trager door rijden."

Benoot heeft inmiddels weer competitie in de benen, want de winnaar van de Strade Bianche maakte zijn opwachting in de EuroEyes Cyclassic Hamburg. "De benen voelden al goed. Het zal snel duidelijk worden hoe de vorm is voor het rondewerk, want in de tweede rit is er al meteen een lastige aankomst en de vierde rit eindigt met een col van eerste categorie."