Wel plaats voor Dylan van Baarle in Vuelta-selectie Team Sky

Voor deelname aan de jongste Tour de France was Dylan van Baarle lang in de race, maar uiteindelijk koos Sky voor anderen. Maar zijn werkgever ziet wel kansen voor de Zoetermeerder in de aankomende Ronde van Spanje, die zaterdag begint in Málaga.

Dylan van Baarle
  • Afbeelding van Dylan van Baarle Dylan van Baarle

De 26-jarige Nederlander is namelijk een van de acht renners die de belangen van het wit-blauwe keurkorps de komende drie weken mag verdedigen. "Na de teleurstelling van het op een haar na missen van de Tour-selectie heeft Dylan zijn focus weten te behouden", zegt ploegbaas David Brailsford in het communiqué waarin de Vuelta-selectie werd geopenbaard. "Hij heeft een belangrijke rol in onze ploeg en deze heeft hij meer dan verdiend."  

Van Baarle is één van de dertien Nederlanders die is bevestigd voor de Spaanse drieweekse. Sebastian Langeveld (EF Education First-Drapac p/b Cannondale) Maurits Lammertink (Katusha Alpecin), Bauke Mollema (Trek-Segafredo) en Jetse Bol (Burgos-BH) zijn stuk voor stuk de enige oranjeklant in hun equipe.

Wilco Kelderman, Mike Teunissen en Martijn Tusveld zijn de drie Sunweb-renners die zullen starten en Steven Kruijswijk, Danny van Poppel, Bert-Jan Lindeman, Lars Boom en Tom Leezer vormen het blok van LottoNL-Jumbo.

In zijn eerste Vuelta van Van Baarle zijn Michal Kwiatkowski en David de la Cruz de belangrijkste speerpunten van de Britse wielergrootmacht. "Met hen hebben we twee renners die ik in staat acht om in de toekomst een grote ronde te kunnen winnen", vervolgt Brailsford. 

"Kwiato heeft zich in eendagskoersen al bewezen en ook als klassementsman ontwikkelt hij zich meer", vertelt over de winnaar van Tirreno-Adriatico en de rondes van de Algarve en Polen. "David de la Cruz komt in goede vorm aan het vertrek van de Vuelta en in in zijn eerste seizoen bij ons heeft hij serieuze progressie geboekt."

De voorgaande vier grote rondes waar Sky aan deelnam werd door één van de renners van die ploeg gewonnen. Chris Froome pakte in 2017 achtereenvolgens de eindzege in de Tour en de Vuelta. Na zijn Giro-winst in 2018 was het een paar maanden later aan Geraint Thomas om de Ronde van Frankrijk te winnen. Beide heren slaan de Vuelta over om deel te nemen aan de Ronde van Groot-Brittannië.