De nieuwe Pinarello van Dylan van Baarle

Tijdens de BinckBank Tour zagen we hem voor het eerst: de aangepaste tijdritfiets van Dylan van Baarle. Maar waar rijdt onze nationale tijdritkampioen nou eigenlijk mee?

Van Baarle
  • Afbeelding van Dylan van Baarle Dylan van Baarle

Het eerste wat ons opvalt is de custom paintjob van de fiets. De fiets heeft niet de kleuren van het nationale kampioenstricot, maar is een verwijzing naar het oranje wat de fietsers ook dragen tijdens internationale landenkoersen.

Het is een Pinarello Bolide TT met het Textreme dichte achterwiel van Pro en een Shimano Dura-ace voorwiel van 60 millimeter. Team Sky maakt gebruik van de Continental PodiumTT ProLtd tubular band voor de minste rolweerstand en de beste grip.

De fiets is afgemonteerd met Shimano Dura-Ace di2, de beste elektrische schakelgroep van Shimano. De voor en achter velgrem zijn zo in het frame verwerkt dat ze haast niet te zien zijn, dit is gedaan om de aerodynamica te verbeteren. De fiets is gemaakt van Torayca T1100 carbon voor de beste stijfheid. De renners van Team Sky maken gebruik van de Shimano Dura-Ace powermeter van stages die in de cranks verwerkt zit.

De Nederlandse paintjob op de Pinarello van Dylan.

Opvallend is dat er op de tijdritfiets geen aerodynamische bidon en bidonhouder zitten. Dit komt doordat het frame op de plek van de bidonhouder iets breder wordt, waardoor de bidon geen wind vangt. Het zadel waar Dylan van Baarle en de renners van Team Sky op rijden in de tijdrit is het Fi’zi:k Ares-zadel. Bij elkaar levert dit een fantastische fiets op waar Dylan van Baarle ontzettend trots op zal rondrijden.

Zelf zo'n Bolide TT rijden? Dat kost je dan meer dan €10.000!