Matthews stoot Mohoric ondanks ritzege niet van troon in BinckBank Tour

Matej Mohoric mag zich de opvolger van Tom Dumoulin noemen. De Sloveen van Bahrain Merida verdedigde in de slotrit van de BinckBank Tour zijn leiderstricot met succes, al kwam Michael Matthews nog tot op vijf seconden op De Vesten in Geraardsbergen.

Matej Mohoric
  • Matej Mohoric Matej Mohoric
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin
  • Michael Matthews Michael Matthews

Mohoric, die in de door Taco van der Hoorn gewonnen derde etappe richting Antwerpen lijstaanvoerder werd, moest nog 215 kilometer lang aanvallen pareren om de Ronde van de Lage Landen op zijn naam te schrijven. 

En Mohoric kreeg het flink te verduren. Zo werd hij diverse malen gedwongen om gevaarlijke gaten te dichten op de pittige afsluitende omlopen in en om Geraardsbergen. Maar ondanks de vele demarrages wist de Sloveense meesterdaler tot aan het begin van De Vesten, voorportaal van de mythische Muur van Geraardsbergen, zijn concurrenten achter zich te houden.

Op de lastige meters richting de finish zou Mohoric nog dertien seconden verspelen, maar dit zou genoeg blijken om het klassement te pakken. Dagwinnaar Michael Matthews had immers nog zes tellen meer nodig gehad om het klassement nog op zijn naam te kunnen schrijven.

Desondanks toonde de snelle Sunweb-coureur zich een blij mens na de finish: "Eigenlijk was Soren Kragh Andersen onze leider, maar hij heeft voor mij zijn kansen opgeofferd. We hebben vandaag alles geprobeerd om Mohoric te kraken, maar hij was te sterk; hij heeft het ook slim gespeeld. Ik moet blij zijn met een tweede plaats in het klassement."

"En met de overwinning ben ik helemaal tevreden", besloot de Australiër. "Het is een moeilijk jaar voor me met ziekte en valpartijen. Na hard werken heb ik eindelijk deze grote overwinning te pakken."

Michael Matthews won de slotrit voor Greg Van Avermaet.

Groenetruidrager Matej Mohoric was eveneens in zijn nopjes. "Ik wist dat het zwaar zou worden, maar dit was wel heel zwaar. Met name Matthews en Krag Andersen waren erg sterk vandaag. Gelukkig is het me steeds gelukt om terug te keren. Uiteindelijk heb ik gewoon alles gegeven tot de streep, en gelukkig was dat net genoeg voor de winst."