Heldenonthaal voor Tourwinnaar Geraint Thomas in geboorteplaats Cardiff

Op 29 juli werd Geraint Thomas op de Champs-Élysées uitgeroepen tot winnaar van de 105de Tour de France. Na alle plichtplegingen, recepties en criteriums kon Thomas gisteren eindelijk terugkeren naar zijn Cardiff, waar hij groots werd onthaald.

Geraint Thomas
  • Afbeelding van Geraint Thomas Geraint Thomas

"Ik was bang dat alleen mijn vrouw en mijn hond mij zouden opwachten", grapte Thomas in zijn speech. Niets bleek echter minder waar. Thomas mocht onder meer samen met een peloton jeugdwielrenners door de binnenstad van Cardiff rijden. Duizenden mensen zagen de Tourwinnaar in paradetempo door de hoofdstad van Wales rijden.

"Ik dacht dat mijn Tour-overwinning wat zou losmaken maar hier heb ik echt geen woorden voor", zei de Sky-renner verder nog in zijn toespraak op het podium. "Ik ben gewend om voor heel veel dolenthousiaste fans te rijden, maar wat ik vandaag meemaak is bonkers."

Het is nog altijd niet duidelijk of Thomas nu bij Sky blijft of niet. Zijn contract bij de Britse ploeg loopt aan het einde van dit seizoen af en er is nog altijd geen handtekening onder een nieuw contract gezet. De Welshman geeft echter aan dat hij er wel fiducie in heeft. "Ik weet dat er een grote meeting gepland stond. Ik ben blij waar ik ben en hoop binnenkort met goed nieuws te kunnen komen."