Ronde van Polen: Ackermann snelste in massasprint

Pascal Ackermann heeft de eerste etappe in de Ronde van Polen gewonnen. De Duitse kampioen bleef Alvaro Hodeg en Matteo Trentin voor.

Ackermann
  • Afbeelding van Pascal Ackermann Pascal Ackermann
  • Afbeelding van Matteo Trentin Matteo Trentin

De vroege vlucht van vandaag bestond uit vier renners: Alessandro De Marchi (BMC), Michal Paluta (CCC), Michal Podlaski (Nationale Team Polen) en Stephane Rossetto (Cofidis). De Cofidis-renner, eerder dit seizoen ritwinnaar na een machtige solo in de Tour of Yorkshire, bleef als laatste over, maar ook hij werd tijdig bijgehaald. Op tien kilometer van het einde zat zijn vlucht er definitief op. 

In de aanloop naar de sprint namen voornamelijk Bora-Hansgrohe en Team LottoNL-Jumbo het heft in handen. Zelfs de kopmannen, Patrick Konrad en Davide Formolo, deden hun werk in de sprinttrein. Met nog een kleine vier kilometer te gaan probeerde Silvan Dillier de sprintploegen echter te ontregelen. 

Rommelige organisatie

De nummer twee van Parijs-Roubaix kwam wel los, maar kon zijn inspanning niet volhouden. Het zorgde er wel voor dat er geen organisatie meer was in het peloton. Op 1,3 kilometer van de meet was Quick Step-Floors toch weer op de afspraak. Sprinter Hodeg werd knap afgeleverd, maar de Colombiaan moest zijn meerdere erkennen in de simpelweg snellere Ackermann. 

Voor de sprinter van Bora-Hansgrohe was het al zijn vijfde overwinning van het wielerjaar. Hij won al etappes in de Ronde van Romandië en Critérium du Dauphiné, werd Duits kampioen en won afgelopen weekend de Prudential Ride London.