Gebru pakt goud op tweede dag WK Paracycling, twee keer zilver voor Nederland

Daniel Abraham Gebru was de gevierde man op de tweede dag van het WK Paracycling. In het Italiaanse Maniago werd hij wereldkampioen tijdrijden in de categorie C5.

Gebru

Gebru hield de tegenstand op meer dan 40 seconden. Ook waren er twee zilveren medailles voor de Nederlandse ploeg. De tandem Vincent ter Schure met piloot Timo Franssen kwam een halve tel tekort op het Britse winnaarsduo, terwijl handbiker Tim de Vries in de categorie H5 de Amerikaan Oscar Sánchez 5 seconden prijs moest geven. Vorig jaar werd De Vries ook met miniem verschil tweede in de tijdrit, toen was de Italiaan Alessandro Zanardi drie tellen sneller.

"Gemengde gevoelens", zo blikte assistent-bondscoach Loes Gunnewijk terug op de tweede dag. "Want het is zo ontzettend zuur als die jongens een paar tellen of zelfs een seconde tekort komen voor de regenboogtruien. Maar aan de andere kant is er natuurlijk de blijdschap voor Daniel, die zijn wereldtitel zo ontzettend mooi verdedigde hier. Maar iedereen is fit, dus morgen en zondag gaan we ook voor de titels op de weg."