Matthew White: 'We sturen Ewan naar races die hij moet kunnen winnen'

Caleb Ewan miste de Tour de France, terwijl de spurter voor het seizoen nog werd aangeduid als kopman in die koers voor Mitchelton-Scott. Volgens de geruchten had de absentie van Ewan te maken met zijn naderende vertrek naar Lotto Soudal.

Ewan
  • Afbeelding van Lotto Soudal Lotto Soudal
  • Afbeelding van Mitchelton-Scott Mitchelton-Scott
  • Afbeelding van Caleb Ewan Caleb Ewan

Ewan startte het seizoen uitstekend. In januari boekte hij een ritzege in de Tour Down Under en in de eerste klassieker van het jaar, Milaan-Sanremo, liet hij in de sprint iedereen ver achter zich. Ware het niet dat de sprinters zich verkeken op de ontsnapte Vincenzo Nibali.

Het had er dan ook alle schijn van dat Ewan zijn debuut zou gaan maken in de Tour de France, ook getuige de plannen voorafgaand aan dit seizoen. In de Ronde van Californië moest Ewan echter zijn meerdere erkennen in Fernando Gaviria. Toen Adam Yates vervolgens goed presteerde in de Dauphiné, koos Mitchelton-Scott ervoor om de ploeg voor de Tour de France in te richten in dienst van de klimmer.

Net te laat in Milaan-Sanremo

Lotto Soudal

Niet geheel toevallig deden op dat moment al geruchten de ronde dat Ewan de nieuwe sprinter van Lotto Soudal gaat worden, de opvolger van Andre Greipel. De transfer is nog altijd niet officieel bevestigd, maar nu de overstap van Greipel naar Fortuneo-Samsic wereldkundig is gemaakt, lijkt niets een overgang van Ewan nog in de weg te staan. 

Tot die tijd zal de kopman het moeten uitzingen bij Mitchelton-Scott. Zijn team stuurt hem naar de BinckBank Tour en de Tour of Britain. "Hij gaat naar races die hem liggen", vertelt manager Matthew White tegen Cyclingnews.com. "Hij zal goed worden bijgestaan, daar is geen twijfel over. Hij is onze sprinter voor die races. We sturen hem naar koersen waar hij moet kunnen winnen."