Ackermann klopt Viviani in Prudential RideLondon Classic

De Prudential RideLondon Classic was voor Pascal Ackermann. In de verregende straten van de Engelse hoofdstad was de Duitse kampioen van Bora-Hansgrohe de concurrentie de baas in een massasprint.

Ackermann
  • BORA-hansgrohe BORA-hansgrohe
  • Pascal Ackermann Pascal Ackermann

Terwijl de Tour de France haar laatste etappe had aangesneden, was het ook in Engeland tijd voor een WorldTour-koers. De Prudential RideLondon Classic, over het parkoers van de olympische wegwedstrijd van 2012, was een wedstrijd voor verschillende types renners: aanvallers die veel bravoure hadden en sprinters die liever in de wachtkamer zaten. 

In de finale reed lange tijd een groep van vijf renners kort voor het peloton uit. Met name het gretige werk van Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott) zorgde ervoor dat de groep, die op 15 kilometer van het einde werd gereduceerd tot een viertal, tot diep in de koers voorop kon blijven.

Het mocht niet baten, want aan het Buckingham Palace liep het uit op een - bijna letterlijke - koninklijke massasprint. Ook een late aanval van Miles Scotson (BMC Racing Team) kon daar niets aan veranderen. Duits kampioen Pascal Ackermann van Bora-Hansgrohe ging van ver aan en niemand kwam meer over hem heen. Ook Italiaans kampioen Elia Viviani had het nakijken.