Wellens wint in Wallonië

Tim Wellens schreef de tweede rit in de Tour de Wallonie op zijn naam. De Belg van Lotto Soudal was in Namen de snelste van een groep van 13 renners.

Wellens
  • Lotto Soudal Lotto Soudal
  • Tim Wellens Tim Wellens

Het was de slotweek van de Tour de France en dus alweer tijd voor de eerste najaarskoersen. De Tour de Wallonie zou de renners vijf etappes door de zwaarste streken van België leiden. Met Romain Cardis van Direct Énergie in de gele trui, hij won in de eerste etappe de massasprint, gingen de renners op weg naar Namen.

Een kleine 170 kilometer onderweg, met meerdere zware beklimmingen. Als klapstuk volgde in diepe finale de Citadel van Namen, die ook in de Grand Prix de Wallonie scherprechter is. Nog voor die beklimming draaide Lotto Soudal de duimschroeven aan in dienst van Tim Wellens.

De Belg viel vervolgens zelf aan op de klim naar Tienne aux Pierres en kreeg eerst bijval van twee renners. In de afdaling kwamen daar nog tien collega's bij. Op de Citadel van Namen kon niemand echt een gat slaan, waarna het sprinten werd in Namen. Tim Wellens was de snelste, voor Pieter Serry en Quentin Pacher.