(VIDEO) Vreselijke valpartij Philippe Gilbert in afdaling Portet d'Aspet

Een beangstigende valpartij tijdens de zestiende etappe van de Tour de France. Philippe Gilbert was alleen vooruit toen hij in de afdaling van de Portet d'Aspet over een muurtje klapte.

Philippe Gilbert
  • Philippe Gilbert Philippe Gilbert

De Belg van Quick-Step Floors schatte in de afzink - niet ver van het monument van Fabio Casartelli, die in 1995 na een valpartij in dezelfde afdaling om het leven kwam - op hoge snelheid een bocht verkeerd in. Hij probeerde nog te corrigeren, maar daar was het te laat voor. Nadat zijn fiets de eerste klap opving dook Gilbert over het muurtje. De schrik sloeg om het lijf van toeschouwers en televisiekijkers.

Enkele minuten later gaf Gilbert, die intussen weer uit het skoekeloen was geklommen, via een opgestoken duim echter alweer te kennen dat hij zijn weg kon vervolgen. Op wat schaafwonden en een bebloede elleboog na leek de schade op het eerste oog wonderwel mee te vallen. Het was enkel gedaan met zijn winstkansen: de gewezen wereldkampioen liet zich inlopen door zowel het eerste als het tweede peloton.