Team Sky zit met de 1e en 2e plek in een luxe positie deze Tour

Geraint Thomas in het geel en Cris Froome die het dichtst op zijn ploegmakker staat. Een droomscenario voor Team Sky zou je denken, maar het plan van te voren was om Froome in het geel naar Parijs te brengen.

Sky
  • Afbeelding van Geraint Thomas Geraint Thomas

Op de tweede rustdag was er een persconferentie bij Team Sky met de twee kopmannen Thomas en Froome. Vooraf had Team Sky Chris Froome als absolute kopman bestempelt en Geraint Thomas als schaduw kopman. Je zou zeggen dat met de huidige stand van zaken de rollen zijn omgedraaid, maar daar laat Team Sky niks over uit. Voor Geraint zou het zijn eerste Tour de France overwinning zijn en voor Chris zou het de vijfde worden. De mannen geven aan dat ze elkaar beide de overwinning gunnen en Froome benadrukt dat hij tevreden is als er iemand van Sky op het hoogste schavotje staat in Parijs.

"Natuurlijk is het zo dat hoe dichter het einde nadert hoe liever je op het podium eindigt.", aldus Thomas. "We staan nu eerste en tweede in het algemeen klassement, dus het is niet aan ons om aan te vallen.", zo zegt Froome. Froome ziet in Dumoulin en Roglic op dit moment de grootste uitdagers met het oog op de tijdrit die gepland staat op de voorlaatste dag. Geraint Thomas staat er het best voor, maar hij denkt nog niet aan winnen. De renner uit Wales bekijkt de zaken dag per dag en zijn droom is om op het podium te staan.