Quick-Step Floors en Bora-Hansgrohe verdienen tot nu toe het best

Het is vandaag de rustdag in de Tour de France, dus heeft iedereen de tijd om de balans op te maken. Wie heeft er het meeste prijzengeld verdiend bijvoorbeeld.

Quickstep
  • Afbeelding van BORA-hansgrohe BORA-hansgrohe

Het is Quick-Step Floors boven in het prijzengeld klassement. Ze hebben met Fernando Gaviria iemand die al twee keer won en de gele trui droeg. Verder presteerden ze goed in de ploegentijdrit en hebben ze al enkele ereplaatsen behaald. Bora-Hansgrohe doet het bijna net zo goed. Peter Sagan zal veel geld in het laatje brengen met de groene trui om zijn schouders en zijn goede klasseringen.

LottoNL-Jumbo doet het ook goed, ze hebben met 2 zeges van Dylan Groenewegen goede zaken gedaan. Opvallend is ook Wanty-Groupe Gobert. Het ProContinentale team staat in de top 5 en dat is een mooie beloning voor hun aanvalslust, ze laten heel wat WorldTour teams achter zich. 

Helemaal onderaan de lijst zien we Team EF Education First - Drapac P/B Cannondale. Het team heeft geen sprinters die zich mengen in de debatten en moeten hopen op betere dagen in de berg etappes.