Imponerende Groenewegen roemt zijn teamgenoten

Dylan Groenewegen toonde zich andermaal de snelste sprinter in de Tour de France. Waar het begin van de ronde voor Fernando Gaviria was, is de Nederlander nu de allerbeste.

Groenewegen
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen
  • Afbeelding van Fernando Gaviria Fernando Gaviria

Dat was ook in de massasprint naar Amiens weer duidelijk. De Amsterdammer ging pas laat aan, maar wist Gaviria, Peter Sagan en André Greipel relatief makkelijk te overvleugelen. Na afloop vertelde hij over zijn goede vorm: "De benen worden steeds beter. Het was een snelle finale met veel bochten. Mijn positie was goed en ik zag Gaviria en Greipel stevig vechten. Toen ik de finish zag, wist ik: dit is het moment."

"Dit was een pittige slotfase", vervolgde de sprinter van Team LottoNL-Jumbo. "Maar die hebben we eigenlijk elke dag wel in de Tour de France. Ik ben erg trots op het team en nu gaan we vooruitkijken. Morgen wordt het een lastige dag met de kasseien, we gaan zien hoe het verdergaat."

Groenewegen is de derde Nederlander die twee etappe achter elkaar weet te winnen. Eerder deden Joop Zoetemelk en Jan Raas dat in respectievelijk 1976 en 1978.