Mathieu Van der Poel en Anne Tauber gaan voor goud in Glasgow

Bondscoach Gerben de Knegt heeft zijn selectie voor de EK mountainbike in Glasgow bekendgemaakt. En De Knegt trekt met ambities naar Schotland: "We reizen af met een hele sterke ploeg. In beide categorieën maken we kans op de titel."
Mathieu Van der Poel

Speerpunt in de mannenselectie is Mathieu van der Poel. In zijn eerste volledige mountainbikeseizoen maakt het Nederlandse multitalent indruk. Zo zegevierde hij al in twee shorttrack-wedstrijden en hij behaalde tevens al podiumplaatsen in lange cross-country wedstrijden. Hij geldt daarmee als één van de kanshebbers op de Europese kampioenstrui. Van der Poel rijdt overigens vijf dagen na de mountainbikewedstrijd tevens de wegwedstrijd

Ook bij de vrouwen is Nederland bepaald niet kansloos voor eremetaal. Met name Anne Tauber is een serieuze kanshebber op de Europese titel. De Friezin reed in maart naar een podiumplaats in de wereldbeker in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch en deze prestatie evenaarde ze in het Duitse Albstadt. In de jongste twee wereldbekers (Nove Mesto en Val di Sole) reed ze naar de tiende plaats. Daarnaast was ze eind januari de beste in de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee.

Van der Poel en Tauber zijn niet de enige Nederlanders die in actie komen. Michiel van der Heijden en Anne Terpstra komen eveneens in actie op dinsdag 7 augustus. "Terpstra heeft na haar zware blessure in januari alweer een hoog niveau laten zien en dit EK vormt een goed podium om te kijken waar ze nu staat", besluit keuzeheer De Knegt zijn relaas over de equipe.

Tauber geldt bij de vrouwen als één van de kanshebbers (Foto: KNWU)

Laatste nieuws