Naesen: 'We willen tijd terugpakken in de kasseienrit'

Oliver Naesen was vorig jaar de wegkapitein van Romain Bardet. De Belg is ook dit jaar weer van de partij in de Tour de France. Naesen zal een sleutelrol spelen in de kasseienrit. "We willen tijd terugpakken in die rit."

Naesen
  • Romain Bardet Romain Bardet
  • Oliver Naesen Oliver Naesen

Naesen benadrukt op de perspresentatie tegenover Sporza dat hij die dag volledig in dienst zal rijden voor Bardet en dus niet voor eigen kans mag gaan. "We hebben dezelfde fietsmaten. Als er iets gebeurt, sta ik meteen mijn fiets of wiel af. Onze ambitie is heel duidelijk: de schade beperken in de ploegentijdrit en tijd pakken in de kasseienrit. Ik hoorde van Greg Van Avermaet dat Richie Porte al een halfjaar wakker ligt van die rit en Froome moest er al eens opgeven, dus dat is een kans die we voluit moeten grijpen."

Stiekem denkt Naesen toch een klein beetje aan de winst in die etappe. "Misschien dat ik wel een waterkansje heb, maar stel je voor dat ik win en Romain op twee minuten eindigt. Dan zal dat geen succes zijn voor de ploeg en mag ik een andere werkgever gaan zoeken", vertelde hij lachend.

Eigen kans

Naesen ziet desondanks meer kans voor zichzelf dan vorig jaar, toen hij constant Bardet moest beschermen op het vlakke. "Dat is nu anders. Silvan Dillier en Tony Gallopin kunnen ook een deel van het werk doen. Dat biedt misschien kansen voor me. Er zijn op papier meer overgangsritten die me moeten liggen. Etappes die iets te lastig zijn voor een sprinter, maar die ook niet op een top finishen. Als ik dan goede benen heb, kan er veel." Toch zal een goede eindklassering voor kopman Bardet primair blijven voor de klassiekerrenner.