Tour 2018: Dumoulin kent ploegmaten voor de Tour

Team Sunweb heeft de selectie voor de Tour de France gepresenteerd. Tom Dumoulin en Michael Matthews zijn de absolute kopmannen voor het Duitse team.

Dumoulin
  • Afbeelding van Team DSM Team DSM
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin
  • Afbeelding van Michael Matthews Michael Matthews

Dumoulin heeft al een zware Giro d'Italia achter de rug, waarin hij tweede werd. Maar de Limburger voelt zich naar eigen zeggen zowel mentaal als fysiek fit genoeg om ook een goed klassement na te streven in Frankrijk. In de bergen zal Dumoulin voornamelijk moeten vertrouwen op de kwaliteiten van Simon Geschke en Laurens ten Dam, die de geblesseerde Wilco Kelderman vervangt. 

De laatste keer dat Dumoulin de Tour de France aandeed was in 2016. Die ronde was er een met ups en downs voor de beste Nederlandse wielrenner van het peloton, want hij won twee etappes (op Arcalis en de individuele tijdrit), maar viel ook geblesseerd uit. Daardoor zag hij zijn voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in het water vallen. 

Tom Dumoulin na zijn zege op Arcalis

De andere renners van Team Sunweb zijn Michael Matthews, Nikias Arndt, Sören Kragh Andersen, Chad Haga en Edward Theuns. Daarmee lijkt Team Sunweb zich voornamelijk te richten op de ploegentijdrit. De wereldkampioen in die discipline zal als een van de favorieten gelden voor de race tegen de klok. 

De Tour de France was voor Team Sunweb vorig jaar een grote zegetocht, want met Michael Matthews en Warren Barguil greep het Duitse team in totaal vier ritzeges en de groene- en bolletjestrui.