Madiot schaart zich achter ASO in zaak Chris Froome

Marc Madiot heeft zich achter Tourorganisatie ASO geschaard in de zaak rondom titelverdediger Chris Froome, die niet zou mogen starten over een week in de grootste koers ter wereld. Froome zelf is zich van geen kwaad bewust.

Froome
  • Chris Froome Chris Froome

Madiot geeft de UCI ook nog een veeg uit de pan in de salbutamol-zaak van Froome. Madiot: "Het zou beter zijn als hij er niet bij is, voor de algemene rust van de Tour. Maar als hij er is, dan is hij er. Ik hoef daar geen commentaar op te geven. Het is aan justitie om dit te besluiten, maar ik begroet de ASO om hun handelen", laat hij weten aan CyclismActu. 

"Ik betreur dat er niks is veranderd in de werkwijze van de UCI ten opzichte van tien of vijftien jaar geleden", gaat de ploegleider van Groupama-FDJ verder. "We hebben voorbeelden gehad, maar die leiden blijkbaar niet tot oplossingen. Ik hoop dat de nieuwe president van de UCI het vermogen zal hebben om te hervormen. Hij is er al een jaar, dus het is aan hem om snel, sterk en goed te handelen in dienst van onze sport."

Reactie Froome

Ook de hoofdrolspeler zelf heeft inmiddels gereageerd. In een interview met Sky Sports laat Chris Froome weten zich van geen kwaad bewust te zijn. "Vanuit mijn oogpunt heb ik niets verkeerd gedaan. Dus zal het heel zwaar voor me zijn mocht ik niet mogen rijden in Frankrijk, zeker omdat ik het recht heb om te koersen. "

Froome kent een rijke geschiedenis met de Tour de France, want hij won La Grande Boucle liefst vier keer. Bovendien won hij zeven ritten in zijn loopbaan in Frankrijk. De mensen om Froome heen, zoals zijn vrouw en manager Michelle en zijn ploeg Team Sky, zijn er van overtuigd dat Froome 'gewoon' op jacht zal gaan naar een vijfde eindoverwinning.