Van Baarle hoopt dat tijdrittitel Tour-selectie oplevert

Dylan van Baarle hoopt dat de nationale tijdrittitel die hij gisteren behaalde de definitieve doorslag geeft voor een plaats in de Tour-selectie van Team Sky.

Van Baarle
  • Afbeelding van Dylan van Baarle Dylan van Baarle

Dat vertelde de kersvers Nederlands kampioen tijdrijden voor de camera's van NOS na afloop van zijn winnende klokproef. "De selectie voor de Tour is nog niet bekend gemaakt, ik hoop dat dit me een zetje in de goede richting geeft", aldus Van Baarle.

Hij sloot de tijdrit af in een tijd van 1 uur, 2 minuten en 34 seconden. Daarmee was hij Niki Terpstra een halve minuut te snel af; Wilco Kelderman strandde op een dikke minuut op de derde plaats. Zowel bij de junioren als bij de beloften pakte de in Voorburg geboren renner deze titel ook al eens; daarop volgden in allebei de categorieën in hetzelfde jaar de wegtitel.

Van Baarle op weg naar de titel

"Ik kan belangrijk zijn voor Chris (Froome) in de Tour", voegde Van Baarle toe. "In de vlakke etappes, maar de ploegentijdrit en kasseienetappe in het bijzonder." Met een 4de en 6de plaats in twee edities van de Ronde van Vlaanderen zal Froome zich wat meer gerust gesteld voelen in het bijzijn van de Nederlander.

"En ik liet gelukkig ook al in het Critérium du Dauphiné zien van waarde te zijn in de ploegentijdrit", zei de Nederlands kampioen tijdrijden. Team Sky verpulverde destijds de concurrentie, om zo de basis te leggen voor de eindzege van Geraint Thomas in de Franse rittenkoers.

De Tour de France start volgende week zaterdag en eindigt op 29 juli traditiegetrouw op de Champs-Élysées in Parijs.