Imponerende Oomen snakt naar vakantie

Waar menig klassementsrenner uit de jongste Giro d'Italia verstoppertje speelt, herstellende is of er de laatste weken simpelweg doorheen zakte, reed Sam Oomen naar een imponerende zevende plek in de Ronde van Zwitserland.

Oomen
  • Afbeelding van Sam Oomen Sam Oomen

Toch had de Brabander een enkele aanmerking op zijn eigen prestatie, want hij had kopman Wilco Kelderman graag langer bijgestaan bergop. Maar dat hij het moest afleggen tegen Richie Porte en consorten is niet gek, gezien de prestaties van andere klassementsrenners met de Giro in de benen. Enkel Pello Bilbao zagen we net als Oomen nog vooraan in een van de voorbereidingskoersen op de Tour de France. Ondanks zijn knappe prestatie in Zwitserland snakt de renner van Team Sunweb nu ook wel naar vakantie.

"Tot het NK blijf ik nog wel een beetje bezig, maar in de eerste week van juli ga ik met mijn twee beste maten naar Reykjavik", vertelt hij tegen het Algemeen Dagblad. "We hopen dat IJsland dan nog aan het WK meedoet. De 1-1 in hun eerste duel met Argentinië valt in ieder geval niet tegen. Verder gaan we in zo'n heet waterbad liggen, walvissen spotten en Reykjavik schijnt ook leuke barretjes te hebben."