Indrukwekkende Roglic: 'Dit was een week om niet snel te vergeten'

Primoz Roglic blijft de overwinningen aan elkaar rijgen. De Sloveen won afgelopen weekend in zijn thuisronde. Na de Ronde van het Baskenland en Ronde van Romandië zijn derde eindzege dit seizoen.

Roglic
  • Afbeelding van Primož Roglič Primož Roglič

"Het resultaat is perfect. Ik ben erg blij dat ik hier voor eigen publiek heb kunnen winnen", vertelt Roglic op de site van Team LottoNL-Jumbo. "Maar dat was zonder de steun van mijn ploeggenoten en fans nooit gelukt. Mijn supporters waren de hele week geweldig. Deze overwinning is ook voor hun. Het is een week geweest om niet snel te vergeten."

Het volgende doel voor Roglic is uiteraard de Tour de France, waar hij vorig jaar een knappe ritzege wist te boeken. "De Ronde van Slovenië is voor mij een ideale wedstrijd in de opbouw naar de Tour de France. De Tour start over drie weken en deze wedstrijd was perfect om de intensiteit weer in de benen te krijgen. De komende weken zal vooral uit trainen en rusten bestaan en hopelijk ben ik dan klaar voor de Tour. Nu ga ik vooral even genieten van mijn overwinning."