Kwiatkowski verslaat Van Emden en verklaart Dauphiné voor geopend

In Valence heeft Michał Kwiatkowski de proloog van het Critérium du Dauphiné op zijn naam geschreven. De Pool was in de 6,6 kilometer lange opener van de Franse WorldTour-koers één seconde sneller dan Jos van Emden, die tweede werd.

Michał Kwiatkowski
  • Jos van Emden Jos van Emden

Voor Sky-renner Kwiatkowski, die gisteren zijn 28ste verjaardag vierde, was het zijn vijfde overwinning van het seizoen. Eerder dit jaar mocht hij al twee etappes en het eindklassement van de Volta ao Algarve bijschrijven en daarnaast veroverde de Poolse tijdritkampioen tevens de eindzege in Tirreno-Adriatico.

Achter de winnaar en LottoNL-Jumbo-troef Van Emden eindigde Gianni Moscon als nummer drie in de daguitslag. De Italiaanse ploeggenoot van Kwiato had drie seconden meer nodig voor de korte tijdrit.

Voor Kwiatkowski's ploegmaat Geraint Thomas verliep de proloog iets minder fijn. Hoewel de Brit op weg leek naar een prima daguitslag maakte hij in een bocht kennis met het Zuid-Franse asfalt. Ondanks zijn malheur finishte de Welshman nog als 41ste op 21 tellen van de dagwinnaar. Daarmee eindigde hij nog voor klassementsmannen als Vincenzo Nibali, Romain Bardet en Ilnur Zakarin.