Baloise Belgium Tour: Greipel pakt ook tweede etappe

André Greipel heeft ook de tweede rit in de Baloise Belgium Tour gewonnen. De Duitser werd ideaal afgezet en bleef Wouter Wippert en Tim Merlier voor.

Greipel
  • André Greipel André Greipel

Na de zege van Greipel gisteren stond er vandaag wederom een sprintersrit op het programma. Vijf renners kozen vandaag voor de vroege vlucht: Rob Ruijgh, Antoine Warmier, veldrijder Quinten Hermans, Jimmy Janssens en Johan Jacobs. Het peloton werd geleid door Lotto-Soudal. Door de finish in Knokke-Heist speelde echter ook de wind een rol. Dat bleek, want het peloton viel even uit elkaar. 

Dat met de gouden kilometer voor de boeg, waar extra seconden gepakt kunnen worden. De negen seconden werden opgevist door de Deen Lasse Norman Hansen. Cofidis had de slag gemist door de waaiers, maar het Franse team wist de orde op tijd te herstellen. Met tien kilometer te gaan kwam alles weer bijeen. 

In de smalle straten in het westen van België nam Vital Concept de leiding. Met nog anderhalve kilometer te gaan nam Lotto Soudal de kop van het peloton over. Kopman Greipel werd ideaal naar voren geleid. Een uitstekende lead-out van Jasper de Buyst werd vervolgens vakkundig afgemaakt door de topsprinter. Hij blijft logischerwijs ook de leider.